Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZBOG LJUBAVI PREMA HRVATU ĆE GA POTJERATI IZ KLUBA? Stao u obranu svojih vrijednosti, no mogao bi završiti ‘na cesti’

Manuel Neuer je na izlaznim vratima svog kluba Bayern, a za sve bi mogao biti kriv njegov prijatelj Hrvat.

 Manuel Neuer Izvor: Instagram

Jedan od najslavnijih nogometaša svijeta, vratar Manuel Nauer definitivno ne živi najbolje dane svog života. Kako stvari stoje, nakon što je preživio tešku skijašku nesreću u kojoj se jako ozlijedio, sada mu prijeti odlazak iz njegova kluba Bayern.

Naime, životna situacija njemačkog golmana iz dana u dan se pogoršava. Prvo je ispao sa Svjetskog prvenstva s Njemačkom, nakon toga slomio nogu na skijanju i završio sezonu već u prosincu, a sada je njegov najbolji prijatelj i trener Toni Tapalović potjeran je iz Bayerna – a mogao bi ga pratiti i sam Neuer!

Naime, Tapalović je dugo bio trener golfamana u bavarskom nogometnog klubu velikanu, no dobio je otkaz. Ta vijest nikako nije dobro sjela Neueru koji je javno prozvao čelnike kluba te zatražio objašnjenje za njemu tako nerazumljivu odluku. On smatra da je Toni veliki stručnjak i prijatelj momčadi te se ne može pomiriti s tom odlukom.

Zbog javnog propitivanja je vodstvo Bayerna jako ljuto na neposluh Neuera te se već spremaju oduzeti mu kapetansku traku, a spominje se i opcija prodaje njega kao igrača na ljeto. To bi značilo da će se Bavarci odreći svoje legende i jednog od najboljih igrača zbog njegova stava o Hrvatu Tapaloviću i njegovoj ulozi u održavanju Bayerna kao kluba ‘ na razini’.

‘Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovu su me otkazu obavijestili klupski službenici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je također bilo iznenađenje. Nisam razumio što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri, kao da mi je netko iščupao srce. Veliko razočaranje. Ovdje se radi o ljudskoj strani stvari, načinu na koji se postupalo s cijenjenim zaposlenikom. U Bayernu želimo biti drugačiji, želimo biti obitelj. A onda se dogodi nešto što nikad prije nisam doživio. Tužna stvar za sve, klub, Tapu, za stožer i sve golmane, uključujući i mene. Ipak, s jedne sam strane čovjek, a s druge profesionalac’", rekao je legendarni Nijemac.

Inače, Neuer je najbolji prijatelj s Tapalovićem već godinama, a zbog njega je zavolio i Lijepu Našu koju zajednički posjećuju svakog ljeta. Ovo nije prvi puta da Bavarci ne odobravaju Neuerov stav prema Hrvatskoj i Hrvatima - napadali su ga zbog pjevanja Thompsonovih pjesama, no njega to nije omelo te je i dalje nastavio ljetovati u Hrvatskoj. Prošlo ljeto biciklom se uputio u Hrvatsku, pa je tako od Münchena došao do Dubrovnika.

Povezane vijesti