IVAN PERIŠIĆ LJUBI FATALNU BRINETU JOŠ OD SREDNJE ŠKOLE: Zajedno su sjedili u klupi, a silne nedaće ih nisu razdvojile

Ivan Perišić proslavio je 34. rođendan, a mi smo se prisjetili njegove teške životne priče.

Pixsell/Robert Anić

Ivan Perišić, jedan od hrvatskih reprezentativaca koji nas je učinio neizmjerno ponosnima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru 2022., rodio se na današnji dan 1989. godine, a mi smo se odlučili prisjetiti njegovog puta od Omiša do nogometnih terena diljem svijeta.

Danas 34-godišnji Perišić rodio se u Splitu, ali je odrastao nešto južnije, u Omišu te je od malena pomagao i radio na farmi pilića svog oca. Ivan je oduvijek bio iznimno vezan uz svoju obitelj, a teški životni uvjeti u kojima je odrastao prisilile su ga da brzo odraste i počne skrbiti za majku i sestru. Tako se ovaj bivši Hajdukovac preselio u Francusku sa samo 17 godina te je tada potpisao za francuski drugoligaški klub, Sochaux. Sa sobom je poveo majku i sestru, a igra u francuskoj ligi bila je odlična odskočna daska za Ivana kao jednog od najboljih igrača Europe.

'Kada sam išao u Sochaux imao sam samo 17 godina. Igrao sam u Francuskoj dvije i pol godine, naučio sam jezik. Iako nisam bio u prvoj ekipi, imam lijepe uspomene, ostat će mi u lijepom sjećanju', rekao je Perišić za Sportske Novosti 2018. godine uoči finala legendarnog Svjetskog prvenstva u Rusiji u kojem je Hrvatska igrala protiv Francuske za prvo mjesto.

Tako je od farme peradi Ivan malo po malo, trudom, došao do prvoligaša europske lige. Nekoliko sezona proveo je u Inter Milanu, a u svibnju 2022. je došao u Tottenham. Danas se procjenjuje da je u karijeri zaradio oko 9 milijuna eura, a ruže mu ne cvatu samo na sportskom i profesionalnom, već i u privatnom životu.

Naime, Ivan je već dugi niz godina u sretnom braku sa svojom odabranicom Josipom, srodnom dušom koju je upoznao u srednjoj školi. Podsjetimo se, Ivan je u braku s Josipom od 2020., a vjenčali su se u tajnosti u crkvi svetog Mihovila u mjestu Grohote na Šolti uoči osme godišnjice njihovog civilnog braka. Među uzvanicima bili su samo članovi njihove bliže obitelji, a vjenčao ih je don Vinko Bus. Josipa nije za posebnu priliku kupila novu vjenčanicu već je dala suziti haljinu Viviene Westwood, koju je odjenula na njezinoj i Ivanovoj svadbi kod matičara 2012. godine. Par je nakon prvog vjenčanja slavio u hotelu Martinis Marchi Heritage u povijesnom dvorcu u Maslinici.

Ljubav se između para rodila još u srednjoj školi kada su, navodno, sjedili i u istoj klupi. Iako se Ivan morao odseliti iz Hrvatske i udaljiti se od Josipe, ništa ih u konačnici nije razdvojilo. Danas par ima troje djece te žive skladnim obiteljskim životom.Povezane vijesti