BORBA S BIVŠOM LJUBAVI ZAMALO JU JE SLOMILA: Slavnu sportašicu 'udarili' gdje najviše boli, a ona iz svega izašla jača

Victoria Azarenka danas je nasmijana i uživa u društvu sina na turnirima širom svijeta, no prije nekoliko godina suočila se s vrlo teškom situacijom za jednu majku.

Instagram

Bjeloruska tenisačica Victoria Azarenka slovi za jednu od sportašica koje su odavno osvojile simpatije teniske publike.

No, nažalost, ispala je sa Austalian Opena u polufinalu, a u svom posljednjem meču na turniru sve je raznježila simpatičnom gestom u čast sinu Leu.

Victoria je, naime, u jednom trenutku nosila dres nogometnog kluba Paris Saint-Germaina, čiji je njen sin veliki navijač.

Mali Leo, inače, i ove godine pravi mami društvo u Australiji, kao i na prošlogodišnjem turniru, no Victorija i on prošli su mnogo problema dok su došli u situaciju da mogu zajedno uživati i putovati po svijetu.

Naime, prije pet godina, Azarenka je proživjela pravu dramu tijekom borbe za skrbištvo nad Leom, jer je njen bivši dečko i dječakov otac Billy Mckeague inzistirao da on bude jedini srbnik.

Mali Leo stigao je na svijet u prosincu 2016. godine, a Victoria i Billy prekinuli su već sljedeće godine. Iako se tenisačicanadala da će se odmah dogovoriti oko skrbništva, ispostavilo se da Amerikanac ima drugačije planove i ubrzo je započela bitka zbog koje se Bjeloruskinja na neko vrijeme povukla iz tenisa.

Budući da ona nije državljanka Sjedinjenih Američkih Država, gdje je rodila dječaka i gdje je živjela s njim i njegovim ocem, sud nije dozvolio da Victoria izvede dijete iz Kalifornije. Ona je zato odustala od turnira na kojima je trebala nastupati, a početkom 2018. godine je odlučeno da se suđenje nastavi u Bjelorusiji, no ubrzo je slučaj vraćen u Los Angeles.

Iste godine, Azarenka se vratila tenisu, a priznala je da joj je bilo teško dok se borila za sina. 'Nikome ne bih poželjela ono što sam ja proživjela, ali to je dio života', rekla je ona jednom prilikom.

Mediji su potom javili da je Victorija Azarenka dobila skrbništvo nad Leom, a ona je otkrila da su zajedno proveli i razdoblje samoizolacije na početku pandemije. Najavila je da će jednog dana napisati i knjigu o svemu što joj se dogodilo, a nedavno je istaknula da Leo ima izražen natjecateljski duh.

'Uvijek želi pobijediti u svemu. Nemoguće je igrati se s njim i pobijediti ga. Za mene je to izazov jer i ja volim pobjeđivati', otkrila je ona kroz osmijeh.

Osim toga, kaže da joj sin ne skreće pažnju na važnim turnirima i prilikom treninga, iako ističe da nije 'mačji kašalj' biti majka.

'To definitivno nije distrakcija, nikad to neću reći', istaknula je Victorija. 'Nije lako biti roditelj. On ima svoj karakter. Ne znam otkud mu to (smijeh). Osjećam se tako privilegirano što on može biti ovdje sa mnom. Ovakvi trenuci su mi dragocjeni. To što mogu ovo podijeliti sa svojim sinom je nevjerojatno', rekla je.