'DOK SAM JA KLEČAO S PRSTENOM, ONA JE...': Nole i Jelena išli su u istu školu, a zaprosio ju je u balonu koji se zapalio

Način na koji je Novak Đoković zaprosio Jelenu bio je po mnogo čemu nesvakidašnji.

Instagram

Novak i Jelena Đoković poznaju se još iz tinejdžerskih dana kad su zajedno išli u školu, točnije Sportsku gimnaziju u Beogradu. Njihovo poznastvo s vremenom je preraslo u ljubav, ali u početku njihove veze nije sve bilo tako bajno.

Zbog Novakovih teniskih obveza jedno su vrijeme morali održavati vezu na daljinu i nisu se imali prilike često viđati. Oboje se toga sjećaju kao jednog težeg razdoblja, ali je njihova ljubav konačno pobijedila.

Profimedia 

Nakon nekoliko godina veze, Novak je odlučio zaprositi Jelenu. Pomno je osmislio i cijeli scenarij prosidbe. Trebalo je sve biti pomalo neobično iznenađenje za Jelenu. Međutim, ono što se dogodilo Nole nije mogao ni sanjati, pa je slijed događaja uspio iznenaditi i njega samog.

Nole je svoju, tadašnju djevojku, Jelenu Ristić, želio zaprositi u balonu na vrući zrak. To je bilo 2013. godine, no nije sve krenulo kako je jedan od najboljih tenisača u povijesti ovog sporta zamislio.

'Iznajmio sam dva balona, u jednom smo bili Jelena i ja, a drugi je trebao pustiti poruku na kojoj piše: 'Hoćeš li se udati za mene?' Problem je nastao kada se balon zapalio. Jelena je počela paničariti: 'O Bože! Imamo rupu u balonu!' - ispričao je Nole u jednoj televizijskoj emisiji.

Instagram 

Novak je jedan od sportaša s najboljom koncetracijom, što je dokazao i u ovoj situaciji. Nije dozvolio da ga ovaj iznenadni događaj izbaci iz fokusa i obratio se čovjeku koji je upravljao balonom.

'Okrenuo sam se ka vozaču i rekao 'Molim te, pomozi. Propustiti ću prliku. U tom trenutku se pojavio drugi balon s porukom. Kad se Jelena okrenula da vidi što piše, ja sam kleknuo i izvadio prsten. Tako smo se zaručili', ispričao je Nole.

A jedan od najljepših i najluđih doživljaja u njihovim životima je opisala i Jelena iz svog ugla.

Profimedia 

'Onda sam vidjela drugi balon na kojem se pojavila, kako sam tad mislila, reklama. Pomislila sam 'Je li on lud, što će ova reklama u to doba', a onda sam tek pročitala što piše. Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom', otkrila je Jelena.

Nakon ove filmske prosidbe Nole i Jelena vjenčali su se 2014. na Svetom Stefanu, a svega četiri mjeseca nakon u Monte Carlu rodilo se njihovo prvo dijete - sin Stefan.

Instagram 

'Kad sam dobio sina, svijet mi se okrenuo naopačke. Do tada mi je tenis bio sve i sve se vrtjelo oko mene. Moji najbliži su se žrtvovali da bih ja davao svoj maksimum na terenu. Zbog prirode posla postao sam sebičan. Odjednom se sve promijenilo. U početku sam morao podsjećati sebe da više nisam sam, da imam sina. U tome su mi pomagali supruga, majka, otac, braća... Sada kad dođem kući s treninga, ostavljam reket i ne razmišljam o tenisu. Trudim se biti najbolji muž, otac i tenisač. Zahtjevno je, ali nije nemoguće', ispričao je tenisač.

Tri godine kasnije sretni par je dobio i kćer Taru, simoboliku čijeg imena je Nole objasnio.

Instagram 

'Naša kćer je jednim dijelom dobila ime po planini Tara, koja je divlja i skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje', rekao je Nole. I sada, nakon svega što su prošli zajedno, Nole kaže da i oni s vremena na vrijeme imaju rasprave, ali da je to sve jedan simpatični dio njihovoa odnosa.

'Jelena mi je najveća podrška! Sposobna je, ambiciozna i jaka. Ali s njom se najviše i svađam. Ne naređujem joj, jer da to volim raditi, bio bih u vojsci. Samo se raspravljamo, ali najslađe je kada se mirimo', priznao je Novak.