Jednom zbog ljubavi skočila s mosta, danas živi u luksuzu: Svi skandali žene nogometaša i miljenice svjetskih medija

S 18 godina pobijedila na natjecanju za Miss Fashion TV. Tad je započela suradnju s brojnim agencijama.

Instagram

Jovana Đorđević, djevojački Švonja, srpska je manekenka i fotomodel. Rođena je 1991. godine u Novom Sadu. Supruga je poznatog srpskog nogometaša Filipa Đorđevića, a na glasu je kao jedna od najljepših i najzgodnijih žena u Srbiji, navodi Kurir

S 18 godina pobijedila je na natjecanju za Miss Fashion TV. Tad je započela suradnju s brojnim agencijama. Završila je gimnaziju u Novom Sadu, a nakon toga upisala Pravni fakultet. 

Priznala je da je njezin otac negodovao zbog odluke da se bavi manekenstvom. Radila je za mnogobrojne agencije i proputovala gotovo cijeli svijet. Jovana je 2011. godine sudjelovala u snimanju spota za baladu 'Kako posle nas' pjevača Saše Kovačevića, a sljedeće godine je postala voditeljica jedne emisije na televiziji Pink.

Pisalo se da je Jovana 2010. godine zbog svađe s bivšim dečkom pokušala sebi oduzeti život skokom s mosta u Novom Sadu. Manekenka je demantirala ove navode, objasnivši da nikad nije pomislila tako nešto. Tada je izjavila da nije skočila već da je riječ o nezgodi. 

'Svatko tko me poznaje zna da sam osoba puna entuzijazma i volje za životom, ta je priča smiješna i daleko je od istine', rekla je svojevremeno.

Međutim, onda je za jedan medij ispričala drugačiju priču.

'Pomislila sam da nemam drugog izlaza. Pogriješila sam, a toga sam bila svjesna kad sam se našla u vodi', rekla je Jovana dodajući da se kaje zbog ishitrene reakcije koja je uslijedila nakon svađe s dečkom Slavkom Moljcem. 

Samo dvije godine kasnije, manekenka je doživjela novi peh. Jovana je tijekom snimanja spota pala u vodu čija je temperatura bila 90 Celzijevih stupnjeva. Tom prilikom zadobila je opekline na velikom dijelu tijela te ostala bez kose. Na svu sreću njezin brat je brzo reagirao. U bolnici je provela tri tjedna, a kako kaže, nije dozvolila da traumatičan događaj ostavi posljedice. 

Pored posla modelinga i voditeljica na televiziji, sudjelovala je u talijanskom reality show 'Celebrity Island' i tada je postala miljenica talijanskih i svjetskih medija

Brak s nogometašem 

U travnju 2014. godine je započela vezu s tri godine starijim Filipom Đorđevićem. Nakon tri mjeseca su se zaručili, a 10. studenog i vjenčali. Građansko vjenčanje je održano u beogradskom restoranu, a ubrzo je sa suprugom odselila u Rim s obzirom na to da je on igrao za nogometni klub Lazio. 

Inače, Filip je često u centru medijske pažnje upravo zbog supruge. Roditelji su troje djece, kćer Noel i sina Leona, a nedavno je rodila još jednog dječaka čije je ime nepoznato javnosti. 

Iako su mnogi mislili da će se manekenka u braku smiriti, dogodilo joj se 'divljanje za volanom' kao jedan u nizu skandala. Podsjetimo, Jovana je napravila i nekoliko prekršaja u noći između 15. i 16. veljače prije dvije godine. Policija je na području Novog Beograda tijekom noći zaustavila automobil marke BMW kojim je nekadašnja manekenka upravljala brzinom od 196 kilometara na sat, i to na dijelu puta gdje je ograničenje brzine 80 kilometara na sat. 

Kasnije je utvrđeno da joj je vozačka dozvola istekla, a s njom u automobilu bila su djeca starosti četiri i šest godina. Protiv nje je podignuta prijava. 

Jovana danas uživa u luksuzu s obitelji, a nerijetko s pratiteljima dijeli obiteljske trenutke. Posvećena je supruga i majka, a uvijek izgleda sređeno.