Skandalozni Hrvat pijan se potukao s trenerom: Zbog tučnjave s protivničkim igračem imao zabranu igranja

Domaći košarkaš odlazi u mirovinu nakon 26 godina profesionalne karijere.

Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatski profesionalni košarkašSiniša Štemberger nakon 26 godina igračke karijere u 46. godini života odlazi u mirovinu. Štemberger je igrao na mjestu razigravača, a tijekom karijere zaigrao je za Kvarner, Zadar, Široki Brijeg, Split, Igokeu. Tijekom igračke karijere osvojio je sa Zadrom naslov prvaka i dva Kupa Hrvatske, a u ABA ligi je odigrao čak 243 utakmice.

Međutim, obožavatelji košarke ga najviše pamte po eksplozivnom temperamentu zbog kojeg je često imao ozbiljne probleme.

Često je bio agresivan i izazivao sukobe na parketu. Danas se mnogi sjećaju njegove tučnjave s tadašnjim igračem Cibone  Rawleom Marshallom 22. studenog 2008. godine. Došlo je do sveopće tučnjave između igrača Splita i Cibone, a na teren su uletjeli i treneri, Slobodan Subotić i Velimir Perasović.

Štemberger je zaradio četiri šava, zabranu igranja tri utakmice te novčanu kaznu od 3500 eura. Dok je Marshall kažnjen s tri mjeseca zabrane igranja i 6500 eura novčane kazne. 

Najveći skandal je napravio 2016. godine kad je u alkoholiziranom stanju došao na trening Kvarnera i fizički nasrnuo na svog trenera Marijana Mancea. Pritom ga je snažnije udario, a Mance je od siline udarca pao na pod.

'Siniša Štemberger se nije pojavio na vrijeme na treningu. Stigao je nakon sat vremena i ničim izazvan nasrnuo na trenera Mancea čime je šokirao sve prisutne jer nije bilo apsolutno nikakvih razloga. Nakon što se pribrao Mance je dao izjavu u najbližoj policijskoj stanici. Klub će u potpunosti stati u zaštitu trenera Mancea. Raskinuli smo ugovor sa Štembergerom, a o daljnjim koracima će odlučivati nadležni organi', rekao je tada zgroženi sportski direktor Marko Šimanić za Sportarenu.hr.

Nedugo nakon toga oglasio se i Štemberger. 

'Želim istaknuti da navedeni incident nije bio posljedica nikakvog sukoba između mene i trenera Marijana Mancea. Moju nekontroliranu reakciju potaknuo je niz događaja koje ni na kakav način nije izazvao Marijan Mance. On je apsolutno uvijek maksimalno korektan u odnosima sa svim igračima, tako i samnom. Njegove metode rada su profesionalne, uvijek je spreman izaći u susret i pružiti podršku na terenu i izvan njega. Ovaj igrač bi poginuo za trenera kojem vjeruje, a to je Mance', istaknuo je tada. 

NovinetTV 

Kasnije je košarkaš progovorio o svom alkoholizmu koji je bio uzrok problemima.

'Imao sam borbe sam sa sobom. Bile su to bitke, prelomio sam kada sam došao na dno. Kada sam shvatio da to utječe na mentalno zdravlje, da sam nakon jednog izlaska tri dana u depresiji. Ne možeš se toga lako riješiti. Najprije moraš priznati: 'OK , imam problem s alkoholom, nemam kontrolu'', iskren je bio Štemberger.

Izvukao se uz pomoć obitelji, uz pomoć prijatelja, ali košarke u kojoj je ostao do 45. godine. Sad namjerava krenuti u trenerske vode.