Ljubavni život najbolje rukometašice svih vremena: Udala se pet puta, prvi nestao bez traga, a drugog ubili pred kućom

Svetlana Kitić je bivša jugoslovenska u bosanskohercegovačka rukometašica, koja se izborila s brojnim nedaćama.

Kurir

Svi obožavatelji rukometa znaju da ime - Svetlana Kitić. Ona je 2010. godine proglašena najboljom rukometašicom svih vremena, ali osim što je svojim sportskim uspjesima privlačila pozornost, javnost se zanima i za njezin privatni život. Ona je jednom prilikom u reality showu otkrila svoje nedaće te tako privukla veliku pažnju javnosti, piše Stil.

Igrala je za jugoslavensku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. i u Los Angelesu 1984. godine. Početkom 2000-ih igrala je bosanskohercegovačku reprezentaciju.

Udala se pet puta

Svetlana se udala pet puta, a smrt svog četvrtog supruga nikad nije preboljela. U teškim trenucima, kojih nije bilo malo, najveća podrška bila su joj djeca. Poslije trećeg propalog braka, nakon razvoda od Gorana Bogunovića, od kojeg je, kako je sama priznala, doživjela obiteljsko nasilje, zaljubila se u Zorana Kovačevića Koća.

Nažalost, ta je ljubav završila tragedijom. Ljubav sa Zoranom za slavnu rukometašicu zauvijek je ostala neprežaljena. On je samo 15 dana nakon rođenja njihove kćeri Aleksandre ubijen na kućnom pragu.

Ni drugi muževi nisu usrećili Svetlanu. Naime, ona i legendarni nogometaš Blaž Slišković vjenčali su se poslije šest mjeseci veze i zakleli su se na vječnu ljubav. To je bio njezin prvi muž. Međutim, samo četiri mjeseca kasnije, zbog njegove posesivnosti, odlučili se se razići. Godinu dana nakon razvoda, Kitić se odlučila vratiti svojoj prvoj ljubavi, rukometašu Draganu Dašiću, s kojim se vjenčala 1982. godine, a iste godine su dobili sina Nikolu. Od njega razvela nakon četiri godine braka, a 1988. udala se za menadžera Gorana Bogunovića s kojim je dobila kćer Marinu, a rastali su se 1990. godine.

'Rastali smo se zbog Goranove posesivnosti. On je otišao u Novi Sad, a ja sam s kćeri ostala u Njemačkoj gdje sam tada trenirala. Nekoliko mjeseci nakon razvoda nazvala me jedna prijateljica i rekla mi da je moj bivši suprug otputovao u Budimpeštu i da mu se od tada gubi svaki trag. Kontaktirala sam ambasadu i razne organizacije, kao i Interpol kako bismo ga našli, ali se ni danas, ovoliko godina kasnije, i dalje ne zna što se dogodilo s njim. Ne znam je li živ ili mrtav jer se i dalje vodi kao nestala osoba', ispričala je Svetlana.

Nije smjela odustati

Nakon trećeg razvoda zaljubila se u poduzetnika Zorana Kovačevića Koča, s kojim je u izvanbračnoj zajednici dobila kćer Sašku, ali je on petnaest dana po rođenju njihove mezimice ubijen na pragu obiteljske kuće.

'Zoran i ja smo se jako voljeli, ali nas je njegova smrt razdvojila poslije tri godina veze. Do današnjeg dana nije otkriveno tko je počinio ubojstvo, a ja sam odmah nakon tragedije od šoka izgubila mlijeko. Beba je odbijala jesti umjetnu hranu, što je izazvalo brojne probleme. Ipak, znala sam da se moram boriti zbog svoje djece pa sam nekako uz podršku roditelja uspjela pregurati taj težak period', kaže rukometašica koja je imala trenutaka i kad je od svoje plaće jedva uspijevala platiti račune i kupiti hranu za djecu. Upravo zbog svoje djece naučila je da ne smije odustati.

Godine 2007. upoznala Milana Magića i poklonila mu svoje srce, ali ni ta ljubav nije imala sretan kraj pa je završila 2014.

'Milan Magić i ja smo se sasvim slučajno sreli u jednom kafiću. Prvi put mi se dogodilo da s nekim sjedim i pričam 24 sata, a od tada, naredne tri godine nismo se nijednom razdvojili. Uživamo u svakoj sekundi koju provedemo zajedno i mogu reći da mi je s 50 godina ljubav konačno otvorila vrata', izjavila je Svetlana dok je par bio u vezi za Pink.

Međutim, istaknula je da će joj Koča vječno ostati prava ljubav i bolna točka.

'Ta ljubav s Kočom će mi vječno ostati, njega sam najviše voljela. To je bilo nešto nestvarno, ja sam se štipala jer nisam mogla vjerovati da je to moguće. Nisam mogla vjerovati da netko može imati toliko ljubavi. Mislim da ne nijedan partner nije volio kao Koča. Volio me je takvu kakva jesam', ispriča je Kitić pa dodala:

'Netko mi je rekao da to ne shvatim kao svoju karmu, a ja sam se pitala zbog čega mi se to događa sad kad sam sretna s njim. Razmišljala sam jesam li u životu nekog povrijedila pa da mi se to tako vrati', rekla je ona.

Prije nekoliko godina, bivša sportašica prošla je kroz težak period kad joj je zbog duga banka gotovo oduzela stan.

'U nekom zlu ima i dobro, i zaista koliko god je bilo teško, a bilo je teško da mi se u životu nikad nije bilo teže, jedna rečenica moje djece jedno jutro me je natjerala da ne uradim loše stvari. A to je 'Mama, vrati nam se, vrati svoje osmijeh, ovo su ipak samo zidovi'. Jer ja sam potpuno bila poludjela', priznala je Svetlana koja je isktanula na kćeri Aleksandru i Marinu te sina Nikolu.

'Uspjela sam odgojiti tri dobra čovjeka. Dvije izuzetne žene i jednog čovjeka, i to ljudine, koji su sjajni, koji rade svoj posao, koji su završili škole, koji su samostani.'

Ona je pokrenula privatni biznis i otvorila pekaru u kojoj i sami radi.