Ovo su roditelji Martina Erlića: Otac ga je naučio važnu životnu lekciju, a majka ima poseban razlog za slavlje

Martin Erlić vrijeme provodi s obitelji.

Instagram

Hrvatski nogometaš Martin Erlić ljetnu pauzu iskoristio je za obitelj. Igrač Vatrenih na glasu je kao najskromniji nogometaš reprezentacije, a sad je podijelio i fotografiju proslave rođendana svoje majke Vile

'Sretan rođendan majko naša, da si mi živa i zdrava još 100 godina! Volimo te', napisao je uz obiteljsku fotografiju.

Instagram 

Hrvatski nogometaš je peto dijete u obitelji Erlić, ima sestre Ninu i Anu te braću Luku i Antu. Martin je rođen nakon što se obitelj iz rata vratila u Tinj u zadarskom zaleđu. 

'Suprug je bio u ratu, a ja s djecom u prognaništvu, najprije u Biogradu, pa u Austriji, a onda i u Mošćeničkoj Dragi. Među prvima smo se vratili u Tinj, a naš sin Luka je prvo dijete koje je kršteno u tada još zapaljenoj crkvi. Martin se rodio tri godine kasnije',  rekla je mama Vila za 24sata

Ovaj nogometaš bio je prisiljen od najmlađih dana boriti se za uspjeh. O tome je progovorio u emisiji 'Knjaz kod Vatrenih'.

'Kada sam se rodio, moji su živjeli u štali. Bile su životinje u jednoj prostoriji i od njih nas je dijelio samo jedan zid. Bilo je jako teških trenutaka, čak i skupljanja boca. Koliko danas samo Hrvata skuplja boce... Nije sramota, ali to nikada nisam rekao. Takve neke stvari volim inače zadržati za sebe', rekao je.

Instagram 

No, unatoč nedostatku novca otac Nino je hrvatskog nogometaša važne životne lekcije.

'Otac me naučio da i zadnjih deset kuna podijelim s prijateljima. Uvijek mi je govorio da je bitno da me ljudi cijene, a ne da me pamte kao škrtu i sebičnu osobu. Uvijek pozdravljam svaku osobu, to radim iz poštovanja. Od čistačice u klubu pa do direktora', dodao je Erlić.

Roditelji hrvatskog nogometaša žive od poljoprivrede i stočarstva, a sva djeca im pomažu. Imaju oko 500 stabala masline i višnje, 1000 trsova u vinogradu, polja mrkve, češnjaka, luka, graška, boba, ali i stado ovaca, svinje i kokoši. 

Više fotografija Martina, pogledajte u galeriji.