PONIŠTILA MU GOL, A ON SE U NJU LUDO ZALJUBIO: Bivša misica danas je nogometna sutkinja, a muž joj je zvijezda Hajduka

O nogometnom paru, Marijanu i Vesni Budimir, ne znamo puno, no ono što je sigurno je to da su si međusobna podrška u svemu.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir (42) ostvario je povijesni uspjeh s 'bilim tićima' pobijedivši Borussiju Dortmund nakon lutrije penala u četvrtfinalu Lige prvaka mladih. Ovim su Hajdukovi junior ostvarili dosad najveći svoj uspjeh, a s tribina ih je pratila i Budimirova supruga Vesna, njegova najveća podrška.

Goran Stanzl/PIXSELL 

Naime, o ovom se sportskom paru malo zna, no ono što je poznato javnosti je to da je Vesna bivša nogometašica, a sada sutkinja i višestruka prvakinja države u kickboxingu. Uz sve to, zanosna Dalmatinka je i bivša Miss Universe Dalmacije, a završila je kineziološki fakultet te je profesorica tjelesne kulture.

Petar Glebov/PIXSELL 

Lijepa Budimirova supruga kao sutkinja je debitirala na utakmici Lučkog i Rudeša, a ljubav prema nogometu počela je slučajno.

‘Gledala sam jednom prijenos europske utakmice i pomislila da bih mogla postati sutkinja. Prijavila sam se, položila ispit, a kad sam odsudila prvu utakmicu, zarazila sam se suđenjem’, kazala je svojevremeno te dodala kako na terenu nikada nije iskusila da ju neki od igrača vrijeđa.

Luka Stanzl/PIXSELL 

‘Prema meni se svi ponašaju kao prema dami. Prigovaraju mi stoput manje nego muškim sucima. No s tribina se mogu čuti svakakvi povici, da se ostavim zviždaljke i uhvatim se metle i kuhinje. Jednom je netko doviknuo i ‘Sudac nema p...’. Nisam se nasmijala, zadržala sam prisebnost’, dodala je.

Vesna i Marijan jedno su drugo pronašli upravo na nogometnim terenima, a Budimir je otkrio da je sve počelo nakon što mu je poništila gol. Vjenčali su se u lipnju 2009. godine u crkvi Sv. Roka u Krilu Jesenice, Vesninom rodnom mjestu.