PRVI ČOVJEK HRVATSKOG SKIJANJA NIJE SE OŽENIO ČAK NI SA ZANOSNOM RUMUNJKOM: Znate li tko je odabranica Vedrana Pavleka?

Vedran Pavlek je poznato ime hrvatskog skijanja, a mi smo se zapitali gdje je danas i koga ljubi.

Pixsell/Željko Lukunić

49-godišnji Vedran Pavlek je prvo ime hrvatskog skijanja. Bivši hrvatski alpski skijaš godinama je prvo lice koje povezujemo uz taj zimski sport u Hrvatskoj, a iako ga u javnosti često viđamo kada je riječ o organiziranju utrka i praćenju naših skijaša na natjecanja, o njegovom se privatnom životu ne zna mnogo toga.

Naime, Pavlek je čovjek koji živi za svoj posao, a najzaposleniji je upravo tijekom zime. Nakon što organizira Snježnu kraljicu, mora se posvetiti brojnim drugih skijaškim obavezama i našim reprezentativcima i reprezentativkama, a u doba blagdana, kada svi ostali odmaraju, on najviše radi.

Pixsell/Goran Stanzl 

Tako je prije 2 godine za Večernji list rekao kako su ‘skijaši tako podešeni. Naša sezona traje preko zime i tada za nas nema ni svetka ni petka. Ispušne ventile imam ljeti, no svake godine sve manje. Skočim na more, kod nas ili negdje vani. Nekad sam imao 4-5 tjedana odmora, a sada se to svelo na 10-15 dana’.

Pavlek je tako otkrio da u slobodno vrijeme voli igrati tenis, trčati i biti aktivan, a jedan od omiljenih načina relaksacije mu je trčanje uz brijeg, do vrha Sljemena.

Prije dvije godine 22 puta sam istrčao na Sljeme. Trčim od donje do gornje stanice stare žičare i za to mi sada treba 48 do 50 minuta, a rekord iz natjecateljskih dana, dok sam skijao, bio mi je 37 minuta i 37 sekundi, što je tada bilo blizu atletskog rezultata’, rekao je.

Pixsell/Matija Habljak 

Uz sve obaveze, koje bez prestanka popunjavaju njegov raspored od listopada pa sve do svibnja, za privatan život Pavlek jedva da ima i vremena.

‘To je istina, no to je moja odluka. Za sada se tako osjećam. Nama muškarcima lakše je kada nemamo obitelj nego ženama. Da sam obiteljski vezan, s obzirom na svoje radne navike, bojim se da bi postojali veliki izgledi za potop na oba polja’, rekao je 2020. za Večernji te neizravno odgovorio na pitanje zašto se nikada nije oženio.

Pixsell/Željko Lukunić 

No, iako nije u braku, Pavlek je, koliko se zna, godinama u vezi s lijepom Rumunjkom talijanskih korijena, Roxanom.

Tako je. Još sam u toj vezi jer me ona još trpi. Malo kuka tu i tamo, ali me trpi. Najviše se viđamo ljeti, no dođe ona i na pokoju utrku, a bude i na Sljemenu. Trajat ćemo dok me bude trpjela, a trpi me već deset i pol godina’, rekao je Pavlek 2020.