LEGENDARNI MIHA: Sa ženom svog života dobio 5 djece i bio 26 godina u braku, a izvanbračnog sina dugo je skrivao

Veliki srpski nogometaš koji nas je nedavno tragično napustio na današnji bi dan slavio svoj 54. rođendan.

Instagram

Proslavljeni srpski nogometaš Siniša Mihajlović krajem prošle godine je preminuo u 53. godini života. Jedan od najboljih srpskih nogometaša ikada, a kasnije i trenera, tako je izgubio život nakon duge i teške borbe s leukemijom.

Siniša je inače rođen na današnji dan 1969. u Vukovaru te bi da je živ danas proslavio 54. rođendan. Podsjetimo se, profesionalnu karijeru je ovaj veliki nogometaš započeo davne 1988. u Vojvodini, a 1990. ga je kupila Crvena zvezda za milijun tadašnjih maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom nogometu. Tijekom karijere osvojio je 16 trofeja, a do danas drži rekord u Seriji A s 28 postignutih golova iz slobodnih udaraca. U Brazilu su mu jednom mjerili snagu šuta i ustanovili da je lopta išla brzinom od 165 kilometara na sat.

Osim velikih nogometnih uspjeha, a koje je većinom zaredao za jugoslavensku i srpsku reprezentaciju te za talijanske nogometne klubove u kojima je igrao. Mihajlovića pamtimo i po njegovom bajkovitom ljubavnom životu. Naime, Siniša je bio čak 26 godina u braku sa zanosnom plavokosom Talijankom Ariannom, a koju je upoznao dok je ona radila kao sportska novinarka.

Podsjetimo se, vjenčali su se 1996. godine u rimskoj općini Campidoglio, a zatim i 2005. u samostanu u Sremskim Karlovcima. U braku su proveli 26 godine i dobili su petero djece, dvije kćeri i trojicu sinova. Sinišina udovica Arianna u Italiji je poznato televizijsko lice. Upoznali su se u jednom restoranu, a on je svojevremeno izjavio kako je, kada ju je prvi put vidio, pomislio da će im djeca biti lijepa. Arianna je ostala slomljena preranom smrću supruga.

Inače, Siniša je imao i izvanbračnog sina kojeg je prvi puta upoznao kada je dječaku bilo 11 godina. Sina Marka je Siniša dobio devedesetih, kad je bio u vezi s jednom Rimljankom, prije no što je upoznao Ariannu. Priznao je očinstvo, ali sina je upoznao tek kad mu je bilo 11 godina.

O Marku se malo toga zna iako Siniša nikad nije izbjegavao govoriti o njemu.

'Znalo se da imam sina, pisalo se o tome, ja sam ga priznao i preuzeo obveze oko njegova uzdržavanja. No, do sada sam tu intimu čuvao samo za sebe. Naravno da sam ga htio vidjeti, srce mi se slamalo od same pomisli na to. Ipak, odlučio sam pričekati da odraste, da postane punoljetan i onda ćemo jednog dana kao odrasli ljudi razgovarati o svemu. Da mu kažem sve što imam', rekao je svojedobno Siniša Mihajlović. Sinišina supruga Arianna je Marka ne samo prihvatila, već i često inzistirala da ga on pozove u goste kako bi i njihova djeca upoznala brata. Siniša je popustio i uslijedio je dirljiv susret.

Bio je prosinac 2004. godine i Marko je stigao na aerodrom u Milanu, a kada je potrčao Siniši u zagrljaj, čulo se samo 'tata, tata, tata', prenosili su tada mediji. Izvanbračni sin Siniše Mihajlovića dobro je znao tko mu je otac, majka mu je sve ispričala. Gledao ga je na TV-u svaki vikend kad je Calcio krenuo, no tatu je upoznao tek na 11. rođendan.

Arianna je djecu odvela u McDonald's, a potom i na stadion bodriti Inter, pa je Marko prvi put vidio oca na djelu. Igralo se protiv Brescie, a Miha je u 27. minuti postigao pogodak iz slobodnog udarca s 25 metara. Namještajući loptu nedvojbeno je mislio i na sina na tribinama, a kad je projektil završio u mreži, odmah se znalo kome je posvećen.

Te godine na obiteljskom slavlju dogodio se još jedan dirljiv susret kada su i Sinišini roditelji Bogdan i Viktorija prvi put upoznali svog najstarijeg unuka. 'Majka se skoro onesvijestila kad ga je vidjela. Prije nego što je počela plakati, uspjela je reći: 'Odmah sam znala da je to moj unuk', opisao je prije smrti Mihajlović.