Stjepan Tomas je bivši Vatreni koji se proslavio igrajući Dinamo, Vincenzu, Como, Fenerbahçe, Galatasaray. Ovaj 48-godišnjak rodom iz Bugojna danas je trener. Inače, o njemu se i u danima slave govorilo kao o netipičnom muškarcu jer je njegova današnja supruga, tada djevojka Ivana Vujasin, nije bila manekenka nego magistrica ekonomije. Ona je u vrijeme upoznavanja radila u Podravskoj banci kao direktorica Komercijalnog centra Zagreb.

Stjepan i Ivana Tomas.jpg
Pixsell/Slavko Midzor 

Par se upoznao na večeri sa zajedničkim prijateljima u zagrebačkom restoranu, a dvije godina su se kasnije izrekli sudbonosno 'da'. Vjenčali su 29. prosinca 2007. godine. Ceremonija je održana u crkvi svetog Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu. Uz lijepu dekoraciju u crkvi, mladenka je zatražila jedan poseban detalj. Naime, put do oltara bio je posut ružinim laticama.

Slavlje je održano u hotelu Westin, a prisustvovalo je oko 250 gostiju.

Stjepan i Ivana su 2012. godine postali roditelji blizanaca.

Inače, Stjepan je odigrao 49 utakmica za reprezentaciju, ali je bio privremeno izbačen. Naime, prije prijateljske utakmice s Izraelom, Zlatko Kranjčar ga je nakratko izbacio iz reprezentacije zbog povrede disciplinskih pravila, naime, zatečen je nakon 23 sata u sobi s nepoznatim maserom. Kasnije je ponovno pozvan.

Kao trener, vodio je Sheriff Tiraspol, Osijek, Antalyaspor.