Proslavljeni hrvatski rukometaš Ivan Čupićna kraju aktualne sezone završit će igračku te započeti trenersku karijeru. Mnogi ga pamte kao jedno od najboljih desnih krila u rukometu. Svakako će ga se pamtiti po uspjehu s reprezentacijom s kojom je na Europskom prvenstvu u Norveškoj 2008. i Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. osvojio srebrne medalje. Isto tako, proglašen je 2012. godine Hrvatskim rukometašem godine.

Ivan Čupić se 2018. umirovio iz hrvatske rukometne reprezentacije, a vratio se zbog Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Ima zavidnu karijeru i bio je tri puta europski prvak, s poljskim Kielceom te dvaput s makedonskim Vardarom. Nakon igranja za klubove u inozemstvu, vratio se u RK Zagreb.

'Bez obzira na to koliko godina imam, motiva za igranje za Hrvatsku nikada mi nije nedostajalo. Kad sam se oprostio na dvije godine i uzeo pauzu, shvatio sam da će mi jednoga dana biti krivo ako ne probam osvojiti zlato s reprezentacijom. Ne želim se pod stare dane kajati, da mi bude krivo što nisam još jednom probao. Nadao sam se da će to biti na Olimpijskim igrama, a sada ću, ako budem zdrav, probati osvojiti zlato na Europskom prvenstvu. Ako budem zdrav, probat ću još jednom i nakon toga. Taj nedosanjani san o osvajanju zlata s Hrvatskom goni me i tjera da probam sve dok sam zdrav', ispričao je za časopis Tempo tada.

Ivan Čupić.jpg
MICHAL STANCZYK / CYFRASPORT / imago sportfotodienst / Profimedia 

Čupić se osvrnuo i na svoju neobičnu nezgodu koja se zbila 24. srpnja 2008. Naime, na povratku u hotel se poskliznuo i pri padu se pokušao uhvatiti za željeznu ogradu. Pritom je zakvačio ogradu vjenčanim prstenom i izgubio dio prsta. Ozljeda mu nije naštetila rukometnoj karijeri, no bio je prisiljen zbog nje propustiti Olimpijske igre u Pekingu 2008.

'Kada se to dogodilo 2008. godine, prvih godinu, dvije bilo je dosta tog propitkivanja. Novinari, navijači, treneri su pitali, da bi to kasnije postao moj brend, ako takav nesretni slučaj može biti brend. Nakon toga više se nitko na to nije obazirao. Svi su se navikli, kao i ja, na to da je to tako, da je to normalno', rekao je Ivan.

Uz uspješnu karijeru je Čupić izgradio i idiličan privatan život. Od 2007. je u braku sa suprugom Nerom, a upoznali su se u kafiću u rodnom Metkoviću.

'Mislim da smo kliknuli na prvu, i da sam od samog početka znao da je to ona prava, moja prva i jedina ljubavi', rekao je svojvremeno Čupić za Živim.

Dodao je ga je osvojila na prvu svojim osmijehom te da je ona za njega najbolja, najljepša i najpametnija na svijetu. Par ima i četiri kćeri, a on je otkrio i kako izgleda život s toliko žena.

'Blažen među ženama. No, imam psa Simbu, pa nisam jedino muško. Ipak, moram priznati, nije baš da je u mom kutu. Ma, super mi je, svi me vole najviše. Istina je da mi je problem doći do kupaone pored njih, i da uvijek čekam kad idemo negdje, ali ne bih ih mijenjao', rekao je Ivan koji je postao tata s 20 godina. Djeca su, dodaje, pokretači njegovog života i za njih mu ništa nije teško i vrijedni su svake borbe.

Čupić je oduvijek želio veliku obitelj, a to je otkrio u više navrata. Rukometaš je svojedobno otkrio za Story da nije sklon svađama.

'U bračnim razmiricama uvijek prvi popuštam jer ne volim dugo biti u takvoj situaciji, čak i kad znam da sam u pravu, popustim radi mira u kući', ispričao je.