Veliki obožavatelji Juventusa i oni koji dugo prate Staru damu sigurno se sjećaju Morena Torricellija. Talijanski branič igrao je za nekoliko slavnih klubova, ali najviše se istaknuo igrajući u Juventusu s kojim je osvojio nekoliko naslova. Isto tako, s talijanskom reprezentacijom je sudjelovao na Europskom 1996. i Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Međutim, njegov život je obilježila velika tragedija. Naime, 2010. godine preminula je njegova supruga Barbara, piše SportSport.

'Odlučio sam prestati igrati nogomet jer mi je bolest oduzela ženu i ostao sam kod kuće brinuti o djeci kako odrastaju', rekao je.

'Leukemija ju je odnijela od mene. Barbara je imala 40 godina. Živjeli smo u maloj vili na brdu u Firenci, otkako sam počeo trenirati, upoznao sam je kao vrlo mlad, družili smo se s istim prijateljima i na istim mjestima', ispričao je pa dodao:

'Borila se svom snagom do zadnjeg dana. Otkako nas je Barbara napustila, moj život nikada nije bio isti.'

Nakon što mu je preminula supruga Barbara, bivši nogometaš je morao samostalno brinuti o kćerima Arianni i Aurori te sinu Alessiju. Danas su sva djeca punoljetna, a međuvremenu je postao i djed.

Prije smrti supruge bio je trener, ali nakon tragedije nogomet ga je prestao zanimati. Posljednjih godina Torricelli je znao nastupati za Juventus u utakmicama veterana.

Svojevremeno je rekao da u modernom nogometu nikad ne uspio, ali imao sreće što je igrao u neko drugo vrijeme pa su se trud i talent pokazali.

'Radio sam u tvornici namještaja, bio sam dječak kao i drugi. Shvatio sam da ne želim ići u školu i počeo život kao radnik. Navečer sam igrao nogomet, strast je bila prevelika i zato nisam mogao prestati igrati', započeo je Italijan te nastavio:

'Nisam mislio da me Juventus treba, ali nakon četiri prijateljske utakmice protiv njih uvjerio sam ih i uvjerio sam i Giovanija Trapattonija. To je bilo poput sna.'

'U današnjem nogometu moja priča više ne bi bila moguća, ali u stvarnosti je to i prije 30 godina bilo svojevrsno čudo, kako su ga svi s pravom definirali', istaknuo je.

'Nikada nisam bio veliki igrač, ali vidio sam da su moji napori i moj rad na poboljšanju nagrađeni', rekao je.