Borussia Dortmund prvi je finalist Lige prvaka, a do velikog uspjeha su došli zahvaljujući dvjema pobjedama nad Paris Saint Germainom. Njemački klub na ovom nevjerojatnom putu vodi 41-godišnji Edin Terzić. Rođen je u Njemačkoj, ali podrijetlom je Hrvat i ima naše državljanstvo, piše Espreso.

Tijekom nogometne karijere igrao je za niželigaše, ali bi trenerskom karijerom mogao postići vrhunske rezultate. Dok je Jurgen Klopp vodio Borussiju Dortmund, Edin je obavljao funkciju skauta, a kod Luciena Favrea bio je pomoćni trener

Njegov uspon je krenuo 2012. kad je radio analize za reprezentaciju Hrvatske dok je izbornik bio Slaven Bilić, a kasnije je s njim surađivao u Bešiktašu i West Hamu. 

'Slaven je počeo kontaktirati s njim prije Eura 2012. kada je gledao neke hrvatske protivnike pa nam slao svoja viđenja. Znate, značaj analiza tada je rastao, nisu baš svi koristili takve softvere, a Njemačka je napredna. Pa je on izvukao akcije, s dvije-tri utakmice napravio skice na 50 stranica o našim suparnicima. Slavenu se tako moderna analiza dopala i čim se otvorila mogućnost, priključio ga je stožeru', rekao je Nikola Jurčević za 24sata.hr.

Zatim je otkrio kakav je trener privatno.    

'Otvoren je, komunikativan i veseo. Kao i njegova obitelj. Živio je san, istinski voli Dortmund i uvijek je, čim bismo ušli u svlačionicu nakon naše utakmice, gledao kako je prošla Borussia. Svestran je, ali profesionalac, nema poroka, posvećen je samo nogometu, ali opušten i zabavan. Zna hrvatske pjesme, upućen je u sve, i HNL je pratio. Govori hrvatski, ljetuje u Makarskoj pa se znamo vidjeti kad dođe, kao i s njegovim bratom, koji je sada Borussijin skaut', rekao je. 

Inače, Terzić je rođen 30. listopada 1982. u Mendenu, Zapadna Njemačka, u radničkoj obitelji koja je emigrirala iz Jugoslavije. Njegov otac Ibrahim potječe iz BIH, a majka Ružica iz Osijeke

Edin je od 2013. godine u braku s Korom Wölm, nekadašnjom nogometašicom i imaju dvije kćeri