Večeras Manchester City na Ethiadu dočekuje Real Madrid u drugoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Na Santiago Bernabeuu je prvi susret završio bez pobjednika. Trener 'Građana' Josep 'Pep' Guardiola ponovno je u centru pozornosti.

Slavni Katalonac bi mogao postati jedan od najboljih nogometni menadžera svih vremena. No, unatoč slavi, Pep svoj obiteljski život drži podalje od očiju javnosti. Cijelu igračku i trenersku karijeru podrška mu je brazilska novinarka i spisateljica Cristina Serra.

Pep poznaje Cristinu od svoje 18. godine, piše Mirror.

Pep Guardiola Cristina Serra.jpg
Paul Terry / imago sportfotodienst / Profimedia 

Serra je odrasla okružena modom jer je njezina obitelj posjedovala popularnu trgovinu odjećom u Španjolskoj, što je imalo veliki utjecaj na njezinu buduću profesiju. 'Serra Claret' je bila luksuzna trgovina sa sjedištem u Barceloni koja je imala robne marke kao što su Dsquared i Armani, a Serra je tamo radila od malih nogu. Otprilike u isto vrijeme dobila je priliku baviti se modelingoma, a tijekom godina surađivala je s brojnim modnim kućama. Upravo je ondje upoznala slavnog Pepa.

Pep je radio kao model za dizajnera Antonija Mira u Serrinoj radnji kada je prvi put ugledao Cristinu.

Imaju skladan zajednički život, a nakon 27 godina od prvog susreta službeno su se vjenčali u svibnju 2014. na skromnoj ceremoniji u Kataloniji, na kojoj je navodno bila prisutna samo njihova uža obitelj. Par se zatim zajedno preselio u Njemačku kada je Guardiola vodio Bayern München 2013., a zatim ponovno u Englesku kada je preuzeo Manchester City 2016.

Guardiola i Serra svoj privatni život podalje od očiju javnosti i tog pravila se godinama drže. Ona je rijetko davala intervjue, ali ono što se zna je da ona ima veliki utjecaj na to što njezin suprug oblači, a 53-godišnjak često nosi popularne brendove.

Par ima troje djece, Mariju, Mariusa i Valentinu.