Blanka Vlašić je bivša hrvatska atletičarka koja se proslavila skokom u vis. Dvostruka je svjetska prvakinja i dvostruka osvajačica olimpijske medalje koja je rangirana kao druga najbolja skakačica svih vremena s osobnim rekordom od 2,08. 

Danas je Blanka Vlašić sretno udana za belgijskog novinara Rubena Van Guchta s kojim je dobila sinčića Monda. Međutim, prije nego što je pronašla muškarca s kojim će provesti ostatak života, Blanka je voljela i neke druge. Mnogi se sjećaju njezine kratke veze s Nikolom Karabatićem. 

Međutim, obožavatelji najviše pamte njezinu vezu s Antonijem Ergotićem iz 2007. godine, a on ju je dočekao kad se vratila sa Svjetskog atletskog prvenstva iz Osake s Blankinom majkom Venerom. Blanka je voljela tajnovitog Vinkovčanina Antonija Ergotića tri godine, a čak su živjeli zajedno u stanu u Splitu. Kamere su ih ‘ulovile’ 2006. godine u splitskoj dvorani Gripe, a tad je pao i poljubac.

Blanka Vlašić Antonio Ergotić (2).jpg
Jurica Galoić/PIXSELL 

Blanka i Antonio su započeli vezu kad je njoj bila 21 godina i za nju je počeo sportski uspon svjetskih razmjera. Par je bio zajedno tri godine, a onda su 2007. prekinuli. Javnost nije znala za prekid pa su kod svakog teksta povezivali Antonija uz našu atletičarku, a ona je odlučila iznijeti kako stvari stoje. To je bilo veliko iznenađenje jer je to učinila nakon jedne konferencije za novinare. Kad su se kamere ugasila, Vlašić je dala izjavu novinarima.

'Željela bih vam reći da sam već mjesec i pol dana slobodna djevojka i više nisam u vezi. Smatrala sam da je ovo najbolji način da to objavim kako ne bi bilo špekulacija u medijima. Evo, čak sam i natuknice pripremila. To je sve što ću o ovoj temi reći za medije, a kao što ste vidjeli, to nije utjecalo na moje skakanje', iznijela je tada Vlašić.

Više fotografija Blanke Vlašić, možete pogledati u galeriji.

Instagram, STORY ARHIVA Blanka Vlašić