Proslavljeni hrvatski nogometašTomo Šokota danas slavi 47. rođendan. Šokota je bio povremeni hrvatski reprezentativac nastupivši ukupno osam puta od 2003. godine, ali najviše se proslavio kao igrač Dinama i Benfice. On je nakon sportske karijere s Darijem Šimićem, Igorom Bišćanom i Silvijem Marićem skupljao potpise u inicijativi 'Jedan član - jedan glas'.

Najveća podrška već godinama mu je supruga Emina Šokota (djevojački Pezo). Ona je bivša kraljica Hrvatske te bivša manekenka koja je tijekom karijere živjela u velikim europskim prijestolnicama, od Milana, Pariza, Münchena i Hamburga. Sa samo petnaest godina potpisala je ugovor s vodećim svjetskim modnim agencijama. Međutim, nakon rođenja sina Tomasa 2003. godine posvetila se obiteljskom životu. 

Tomo i Emina Šokota.jpg
Story 

Par se vjenčao iste godine, a na svadbi ih je zabavljao Jasmin Stavor. Tomi je kum bio nekadašnji suigrač Igor Biščan. Nogometaš i njegova supruga obiteljski život su započeli u Portugal gdje je Tomo igrao u Benfici, a zatim i u Portu. Ondje su dobili i drugo dijete, kćer Korina na svijet je došla 2007. godine

Ondje je Emina ušla u modni biznis, pokrenula je distribuciju proizvoda dizajnerskih imena pod brendom Gio Rodriges, a kad se vratila u Zagreb, postala je brend menadžerica u koncept trgovini Nicolas

Emina je s Vanjom Horvat prije nekoliko godina pokrenula Zeotex - dodatku prehrani na bazi zeolita.

Prije Emine, Tomo je ljubio Simonu Fristrić koja je kasnije široj javnosti postala poznata kao supruga Nike Kranjčara.

Inače, nakon završetka profesionalne nogometne karijere, Šokota je počeo nastupati za amaterski hrvatski futsal klub MNK Futsal Dinamo.