Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽIVOT MU UZDRMALA SINOVA DIJAGNOZA: Bivši Vatreni u braku više od 20 godina, nakon sportske karijere postao poduzetnik

Autor Ana Dukić

Dario Šimić nakon sportske karijere živi povučeno.

 Dario Šimić (2).jpg Izvor: Pixsell/ Igor Šoban

Bivši Vatreni Dario Šimić nakon dugo vremena pojavio se na javnom događanju, a društvo u zagrebačkom HNK pravila mu je supruga Jelena. Hrvatski nogometaš tijekom karijere igrao je za Dinamo, Inter Milano, AC Milan i Monaco. Sa Silvijem Marićem, Igorom Bišćanom i Tomom Šokotom pokretač je inicijative Za naš Dinamo čiji je cilj bio spasiti Dinamo od Zdravka i Zorana Mamića.

Obično se uz Darija vežu samo lijepe riječi jer je nakon nogometne karijere počeo voditi sasvim drugačiji život. Posvetio se pokretanju poslovanja, a i obiteljskom životu. Suprugu Jelenuje upoznao u zagrebačkom klubu Saloon i ubrzo su se zaljubili. Vjenčali su se 2000. godine, a rijetko ih se može vidjeti zajedno u javnosti. Vode miran život uz sinove Roka, Viktora, Nikolasa i Davida.

 Dario Šimić (2).jpg Izvor: Petar Glebov/PIXSELL

Dario je uvijek isticao da mu je obitelj na prvom mjestu i da je to za njega oduvijek bilo tako.

Obitelj je temelj svega i ne kaže se bez razloga da sve kreće od obitelji. Danas sam sretan roditelj četvorice sinova, moj brat Josip također ima četvero djece, a sestra Mihaela, koja živi u Splitu, petero. Unatoč obavezama i ubrzanom ritmu života, često odemo mami nedjeljom na ručak. Božić uvijek provodim kod kuće u krugu obitelji, to je ipak poseban blagdan', izjavio je ranije.

Ovaj samozatajni par došao je u centar pozornosti kad se saznalo da je njihov najmlađi sin David rođen sa sindromom Down. Jelena i Dario to nisu skrivali, a o tome su prvi put progovorili za Story u jednom od rijetkih intervjua.

'Da David ima kromosom viška, doznali smo odmah nakon rođenja. To je situacija na koju, koliko god se pripremali, ne možete biti spremni. U tom nam se trenutku svijet srušio, bojali smo se, plakali, nismo znali što nas čeka. S odmakom od četiri godine žao nam je svake suze koju smo pustili i svake sekunde u kojoj smo se bojali. Istina, život nam se promijenio, ali ne u negativnom smislu, nego upravo suprotno. Zbog njega smo postali plemenitiji ljudi, snažniji kao roditelji i povezaniji kao obitelj', ispričao je Šimić tom prilikom.

 dario šimić Izvor: Story

Kako bi skrenuli pažnju društvu, roditeljima i stručnjacima na potencijal koji djeca imaju par je osnovao udrugu Hureka koja djeluje na području rane edukacije.

'Vođeni vlastitim iskustvom i iskustvom drugih roditelja, odlučili smo se boriti za budućnost sve djece u Hrvatskoj, kako djece s poteškoćama tako i djece urednog razvoja', rekli su.

Njihov najstariji sin Roko je uspješan nogometaš, a postigao je i golove u reprezentaciji U-21. Trenutno igra u Red Bull Salzburgu gdje je potpisao ugovor.

Što se tiče Darijevog poslovnog puta, on je 2001. krenuo je u posao s vodom i u sve uključio obitelj. Na njegovu inicijativu osnovali su tvrtku Živa voda, a potom su se upustili u posao s kavom te otvorili Vivas cafe.

'Gotovo sve novce koje sam zaradio u nogometu uložio sam u proizvodnju kave i vode te Vivas barove', rekao je za Tportal jednom prilikom.

Povezane vijesti