Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIO JE ZNAN KAO 'GOSPODIN MILIJARDA', A SAD LEŽI U ZATVORU: Prijatelji ga izdali, droga odvela u pakao

Bivši talijanski nogometaš Luigi Sartor legenda je tog sporta, no od zvijezda je spao na niske grane.

 luigi sartor Izvor: Profimedia

Luigi Sartor je danas propali bivši nogometaš koji ima 48 godina te vrlo kompliciranu i tužnu životnu priču. Podsjetimo se, nekoć je bio znan kao zvijezda nogometnih klubova poput Juventusa, Intera, Parme, Rome te talijanske reprezentacije – no onda se sve urušilo praktički preko noći.

'Odrastao sam u poljima i vinogradima, a kao dijete sam bio prilično neovisan. Maštao sam o tome da postanem superheroj, iako sam podsvjesno znao da ću završiti kao vodoinstalater ili pekar. O nogometu nikad nisam maštao, volio sam atletiku i bio sam jako brz. Ali svi su moji prijatelji igrali nogomet, pa sam se kako ne bih bio sam, pojavio na terenu i pitao mogu li se pridružiti', rekao je jednom Sartor o početku svoje karijere.

 Luigi Sartor nekoć je bio golema zvijezda Juventusa. Izvor: Profimedia

Tako je od neobavezne igre došao do toga da ga je lovac na nogometne talente otkrio kada je imao 15 godina te odveo u Juventus. O razmjeru njegovog dara dovoljno govori činjenica da ga je taj klub tada platio nevjerojatnih milijardu talijanskih lira. Tada je to bio apsolutni rekord ikada isplaćen za nekog teen igrača.

'Svi su buljili u mene, a u novinama je bila moja fotografija s natpisom - ‘ovo je gospodin milijarda‘. To je bio šok. Imao sam sponzora koji je isplatio pet milijuna lira mojim roditeljima i obasuo me opremom. Tada sam radi zarade preprodao kopačke prijateljima za 30.000 lira', dodao je Sartor koji u nogometu zapravo nikad nije pronašao istinsku sreću.

 Luigi Sartor danas je u zatvoru zbog uzgoja marihuane. Izvor: Profimedia

Iako je osvojio puno nagrada, postao slavan te zaradio gomilu novca, slava mu je brzo udarila u glavu te se u ranim dvadesetima počeo 'gubiti'. Okružili su ga lažni prijatelji, ljudi koji su ga željeli iskoristiti – oni su ga s vremenom povukli u pakao droge te je tako Sartorova karijera također počela patiti. Sveukupno je kao profesionalni igrač bio aktivan 17 godina, a danas na šok i nevjericu mnogih – trune u zatvoru.

Naime, u veljači 2021. godine završio je u zatvoru zbog uzgajanja marihuane te mu je određena 14-mjesečna kazna.

'Zašto sam počeo uzgajati marihuanu? Zaje** sam, odmah sam to priznao na sudu. Prijatelj mi je rekao da je kanabis za njegovog oca koji boluje od raka. Nije mi bio cilj dilati drogu. Moralna strana moje priče? Ne postoji. Život te stavi pred ispravne ili pogrešne izbore, a na tebi je kojim ćeš putem krenuti. A ako odaberete krivo, uvijek postoji cijena koju trebate platiti', zaključio je Sartor, koji je tijekom igračke karijere osvojio tri Kupa UEFA i tri Talijanska kupa.

Povezane vijesti